Вести од индустријата

Главните чекори за инсталација на комплетите за завршување на ладно собирање

2023-10-05

Ладно собирачки комплети за завршувањесе суштинска компонента за безбедни и сигурни електрични инсталации. Овие комплети обезбедуваат едноставно решение без одржување за завршување на среднонапонските кабли за напојување. Во оваа статија, ќе разговараме за главните чекори за инсталација на комплетите за завршување со ладно собирање.


Чекор 1: Подгответе го кабелот


Пред да го инсталирате комплетот за завршување, кабелот мора да се подготви. Започнете со чистење на кабелот со комплет за чистење кабли. Отстранете ги сите остри рабови на кабелот и уверете се дека изолацијата е недопрена.


Чекор 2: Инсталирајте го приклучокот за кабел


Прикачете го кабелот за прицврстување на подготвениот кабел. Прицврстете го со завртка и затегнете го со вртежен клуч. Важно е да се следат упатствата на производителот за затегнување на вртежниот момент за да се обезбеди сигурно поврзување.


Чекор 3: Инсталирајте го ладното собирање завршница


Лизгајте голадно склопливо завршувањенад кабелот и поставете го над кабелот. Осигурете се дека завршницата е правилно поставена над изолацијата на кабелот и на кабелот. Нежно истегнете го завршетокот и отпуштете го за да дозволите да се собере на кабелот.


Чекор 4: Запечатете го раскинувањето


Користете топлински пиштол за да обезбедите топлина на мастичните ленти во основата на комплетот за завршување. Ова ќе ја омекне мастиката и ќе и овозможи да тече околу завршницата, обезбедувајќи водонепропустливо запечатување. Откако мастиката ќе се излади и стврдне, завиткајте го завршетокот со самоспојувачка лента за да обезбедите дополнителна заштита.


Чекор 5: Тестирајте го прекинувањето


Штом завршницата е инсталирана и запечатена, важно е да се тестира за електричен континуитет и отпор на изолација. Користете дигитален мултиметар за да ја тестирате континуитетот на поврзувањето на кабелот и користете мегер за да го тестирате завршетокот за отпорност на изолација. Осигурете се дека резултатите од тестот се во рамките на спецификациите на производителот.


Како заклучок, инсталирањеладно собирачки комплети за завршувањебара внимателна подготовка и внимание на деталите. Следејќи ги упатствата на производителот и одвојувањето време за да се осигурате дека кабелот и завршницата се правилно подготвени, инсталирани и запечатени, ќе резултира со безбедна и сигурна електрична инсталација.

cold shrinkable termination kit

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept